Spring naar de content

Donatie Stichting Berghem Tegen Kanker

Geplaatst: donderdag 04 februari 2021

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Kanker raakt, kanker is dichtbij. Kanker zet je leven op zijn kop.

In deze coronatijd hebben veel mensen met kanker het extra moeilijk. Juist nu heb je die arm om je heen zo nodig en kan een knuffel zoveel betekenen. We zijn dan ook enorm dankbaar dat wij wederom een prachtige donatie van Stichting Berghem Tegen Kanker krijgen. Deze stichting zet zich in voor de medemens in Berghem en omgeving, die voor kanker wordt behandeld worden of de behandeling inmiddels succesvol achter zich heeft kunnen laten heeft. De stichting heeft als motto "We blijven voor elkaar zorgen”.

Met deze donatie kunnen we voor afdeling oncologie van Bernhoven een hometrainer met een fietslabyrint aanschaffen. Hiermee kan de patiënt virtueel een route fietsen. Fietslabyrint daagt daardoor uit om verder te fietsen zonder dat het wordt ervaren als saai. Zo letten mensen niet meer op de tijd en komen zij ongemerkt wel aan de nodige beweging. Al fietsend trainen ze hun spierkracht en conditie. Dat is erg belangrijk, want regelmatig bewegen houd je fit, ook bij kanker. Voldoende bewegen bij kanker kan moeheid namelijk aanzienlijk terugdringen.

Hierdoor zullen zij tijdens hun verblijf ervaren dat bewegen voor hen een positief effect heeft.