Spring naar de content

Lande Group steunt beweegproject Bernhoven met 200 hartjes

Geplaatst: donderdag 18 maart 2021

10 maart 2021 – “Ik weet dat het hun werk is en dat zegt het zorgpersoneel zelf ook vaak, maar wij als buitenstaanders, ervaren echt trots en hebben heel veel respect en waardering voor deze toppers”, aldus Maurits van der Lande

Maurits is exportmanager en mede-eigenaar van een echt Brabants familiebedrijf in de meubelindustrie: Lande Group. Lande Group ontwerpt, produceert en verkoopt meubelen voor vier sterke merken: Artifort, Lande, Pörtner en Zwaardvis. Zoals een echt familiebedrijf betaamt, bestaat het in 1890 opgerichte bedrijf inmiddels 130 jaar.

“Met liefde betuig ik mijn steun”

“Toen mij gevraagd werd of ik eens wilde nadenken over een bijdrage voor de hartenactie van de Vrienden van Bernhoven duurde dat nadenken niet zo lang: zegt Maurits. Die vraag was voor ons bij Artifort dé uitgesproken kans om ons respect, waardering en vooral onze trots aan het zorgpersoneel in Bernhoven te uiten. Bovendien spreekt het project ‘Beweeg je beter’, waar de volledige opbrengst van de hartenactie naar toe gaat mij enorm aan.”

“Ook bij Van der Lande stimuleren wij bewegen. Gezonde en fitte medewerkers blijven niet alleen zelf vitaal, zij zorgen ook voor een vitaal bedrijf. Daar worden we allemaal beter van. Des te belangrijker is het dat patiënten zoveel mogelijk in beweging blijven. Je wordt eerder beter en blijft langer gezond.”

Maurits heeft met een donatie van tweehonderd harten voor de hartenactie een enorme bijdrage geleverd aan het project ‘Beweeg je beter’ van Stichting Vrienden van Bernhoven. Hij daagt zijn collega-ondernemers uit om deze hartenactie te ondersteunen.

”Ons motto is altijd: blijf omdenken”

Heel de wereld is door de COVID pandemie overvallen. Naarmate die langer duurt ervaar je dat de enorme impact ervan. Het dwingt ons als ondernemer tot omdenken. Ondanks deze crisis proberen we nieuwe kansen te creëren.  Bij Artifort doen we dat door ons te focussen op het inrichten van thuiswerkplekken en op het ‘nieuwe’ werken na de crisis. Want dat thuiswerken deels de nieuwe standaard blijft is nu al duidelijk. De Vrienden van Bernhoven denken ook om. Daar is de hartenactie een fraai voorbeeld van.”