Spring naar de content

In plaats van kraamcadeaus donatie aan Vrienden van Bernhoven

Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Op 22 januari 2015 is Kee ter Braak geboren. Een gezonde dochter van ouders met een bijzondere wens. In plaats van kraamcadeautjes ontvangen, zamelden Frank en Evelyn ter Braak geld in voor de Vrienden van Bernhoven. Op 15 oktober overhandigden zij, samen met hun dochters Noor en Kee, een bedrag van € 422,-- aan Floor van den Bogaard, medewerkster van de kinderafdeling van Bernhoven.

Evelyn vertelt: “We hebben bergen speelgoed thuis. En het is onze tweede dochter, dus kleding hebben we ook in overvloed. Ik dacht ‘wat moeten we toch met al dat nieuwe speelgoed?’ We vonden het beter om er een zinvolle besteding voor te zoeken.” Trotse vader Frank vult aan: “We wilden een concreet doel dat dichtbij ons lag. Toen dachten we aan de kinderen die in Bernhoven geboren worden. Wij hebben twee prachtige gezonde meiden en daar zijn we dankbaar voor. Fijn als we andere ouders, bij wie het misschien niet goed gaat, kunnen helpen.”

Spaarpot

In huize ter Braak kwam een grote spaarpot te staan waar het bezoek geld in kon doneren. Evelyn: “Voor veel mensen om ons heen was het even wennen, maar toen we uitlegden waarom we hiervoor kozen, ontvingen we veel sympathie. Ik denk dat sommigen zelfs iets extra’s in de pot deden!”

Floor van den Bogaard neemt het bedrag dankbaar in ontvangst. Samen met Evelyn en Frank de heeft zij een mooie bestemming gevonden. Er zijn mandjes voor te vroeg geboren en overleden kindjes, omslagdoeken voor overleden baby’s en inbakerdoeken voor onrustige baby’s voor gekocht.