Spring naar de content

Kinderen met een allergie krijgen onvergetelijke dag in Ferrari’s op vliegbasis Volkel

Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Kinderen en jongeren die lijden aan een allergie van bijvoorbeeld bomen, grassen, huisstofmijt, wespen of bijen beleven zaterdag 5 september samen met hun familie een speciale dag op vliegbasis Volkel. In samenwerking met Bernhoven en Forza Service kunnen zij genieten van een snelle rit in een Ferrari over de start- en landingsbaan en een middagvullend programma op de vliegbasis.

Vliegbasis Volkel zet zich elk jaar in voor een goed doel en dit jaar is dit de Stichting Vrienden van Bernhoven. Met de opbrengst van deze dag wil de stichting een project realiseren op de couveuseafdeling van Bernhoven.

De vliegbasis onderneemt meerdere activiteiten om sponsorgelden op te halen.
Zo stapt een team van militairen van vliegbasis Volkel dinsdag 1 september op de fiets voor de Goeden Doelen Tocht; een fietstocht van 660 kilometer vanuit Courseulles sur Mer (Normandië) naar vliegbasis Volkel. De eigenaren van de veertig aanwezige Ferrari’s rijden deze dag de kinderen belangeloos rond over de vliegbasis en doneren per deelnemende Ferrari een sponsorbedrag aan de stichting.
Met de opbrengst kan de stichting de aanschaf van kangoeroeschorten en couveuse nestjes mogelijk maken. Daarnaast zal een gedeelte van het sponsorgeld besteed worden aan muurschilderingen in de jongerenhoek van Bernhoven.

Het fietsteam arriveert zaterdag 5 september halverwege de ochtend op hun thuisbasis, waarna een cheque aan de stichting wordt uitgereikt. Naast het meerijden in een Ferrari kunnen de kinderen en hun gezinnen F-16’s van dichtbij bekijken, zich laten schminken in een speciaal gecreëerde beauty salon, en zijn er demonstraties te zien van de brandweer en hondenbewaking van de Koninklijke Luchtmacht.