Spring naar de content

Motorclub de Ketel tourt voor donatie aan Vrienden van Bernhoven

Geplaatst: donderdag 09 april 2015

Op zondag 22 maart 2015 vond de jaarlijkse Goodwill Tour van motorclub de Ketel uit Vorstenbosch plaats. De opbrengst van € 250,00 werd gedoneerd aan Stichting Vrienden van Bernhoven.

De opbrengst van de Goodwill Tour wordt besteed voor de aanschaf van een bedfiets voor de afdeling geriatrie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat oudere patiënten gemakkelijk complicaties kunnen krijgen als ze niet bewegen. Speciaal hiervoor is de bedfiets ontwikkeld. De resultaten zijn zo positief, dat er ook vanuit de afdeling geriatrie van Bernhoven een aanvraag is gekomen voor een bedfiets. De regio waarin Bernhoven werkzaam is kent een sterke vergrijzing. Hoe meer oudere patiënten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis oefenen met de bedfiets, hoe groter de kans dat ze herstellen en hun oude conditie terugkrijgen.

Op donderdag 9 april jl. is bekend gemaakt wat het bedrag is geworden dat verworven is met de Goodwill Tour. Een kleine afvaardiging van de Stichting Vrienden van Bernhoven heeft, uit handen van twee leden van de motorclub, de cheque van € 250,00 in ontvangst mogen nemen.

Hartelijk dank aan alle leden van Motorclub de Ketel voor hun bijdrage aan de bedfiets!