Spring naar de content

Motorrijders zetten zich in voor Vrienden van Bernhoven

Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Op zondag 22 maart organiseert motorclub De Ketel uit Vorstenbosch weer de jaarlijkse Goodwill Tour. De opbrengst van deze motor toerrit gaat dit jaar naar de stichting Vrienden van Bernhoven.

Ieder jaar organiseert MC de Ketel uit Vorstenbosch op de 3de zondag van maart een motorrit van ca. 220km om het begin van het motorseizoen goed te starten. De opbrengst van deze motorrit gaat jaarlijks naar een goed doel in de regio. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Vrienden van Bernhoven. De Stichting Vrienden van Bernhoven heeft tot doel projecten te realiseren binnen het ziekenhuis die niet uit het reguliere budget kunnen worden betaald. Projecten die erop gericht zijn het welbevinden van de patiënten te bevorderen. Ziek zijn is immers al vervelend genoeg!

De opbrengst van de Goodwill Tour wordt besteed voor de aanschaf van de bedfiets. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat oudere patiënten gemakkelijk complicaties kunnen krijgen als ze niet bewegen. Speciaal hiervoor is de bedfiets ontwikkeld. De resultaten zijn zo positief, dat er ook vanuit de afdeling geriatrie van Bernhoven een aanvraag is gekomen voor een bedfiets. De regio waarin Bernhoven werkzaam is kent een sterke vergrijzing. Hoe meer oudere patiënten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis oefenen met de bedfiets, hoe groter de kans dat ze herstellen en hun oude conditie terugkrijgen.

Motorclub de Ketel en De Vrienden van Bernhoven zetten zich graag samen in om die wens te realiseren. Op dit moment hebben ze nog  € 5.250,= nodig om een bedfiets voor de afdeling geriatrie  aan te schaffen.

Wilt u dit goede doel steunen en heeft u zin in leuke motorrit kom dan zondag 22 maart naar bar ‘De Ketel’, Kerkstraat 13 te Vorstenbosch. Inschrijven kost € 6,= p.p. en kan tussen 9:00 uur en 11:00 uur. De route is alleen op GPS verkrijgbaar.

Voor meer Informatie: www.vriendenvanbernhoven.nl of www.mcdeketel.nl