Spring naar de content

'Oma vertelt'

Geplaatst: woensdag 13 april 2022

Honderd voorleesboekjes ‘Oma vertelt’ heeft Nelly van Rodijnen uit Berghem verkocht. De volledige opbrengst van €1000,- doneert Nelly aan de Stichting Vrienden van Bernhoven uit dankbaarheid voor de goede zorgen die zij heeft ontvangen van het oncologische team. Zo zorgt Nelly met haar vertelkunst ervoor dat de Vrienden van Bernhoven beweegapparatuur kunnen realiseren voor de afdeling oncologie.

Nelly van Rodijnen kijkt terug op een bewogen leven. Een leven waarin ze, ondanks vele tegenslagen, nog steeds enorm positief in staat. Het boekje ‘Oma vertelt’ is hier het bewijs van.

In februari 2021 wordt Nelly erg ziek en ondergaat meerdere chemokuren in Bernhoven. Om de focus niet op de spanning rondom de ziekte te leggen, besluit Nelly een voorleesboekje te schrijven. Dit biedt haar afleiding. In het voorleesboekje schrijft ze drie zelf verzonnen verhalen. Verhalen die Nelly vroeger aan haar kleindochters Feline en Jinthe vertelde. Nelly's vriendin Riet helpt haar met het op papier zetten van deze verhalen omdat Nelly visueel beperkt is. De 12-jarige Laura Wijers maakte de tekeningen bij de verhalen. Zo komt een uniek boekje tot stand van en door een verhalen vertellende oma.

Wij zijn Nelly enorm dankbaar voor deze gift en zijn blij te kunnen vertellen dat het met Nelly intussen erg goed gaat.