Spring naar de content

Ontspannen fietsen én dialyseren gaan samen dankzij golfpark De Leemskuilen

Geplaatst: maandag 25 februari 2019

Dialyseren is eigenlijk al topsport. Mijnheer Van den Broek doet er nog een schepje bovenop. Hij maakt tijdens de dialyse een fietstocht door de duinen, over de Zaanse Schans of welke andere mooie plek dan ook.

Hoe dat kan? Dankzij het zogenoemde fietslabyrint. Het fietslabyrint is een interactieve fietsroute die op een hometrainer is aangesloten. Daardoor kun je vanuit je stoel toch actief bezig zijn. Via een scherm fiets je door elk willekeurig landschap van je keuze. Zo kan mijnheer Van den Broek de mooiste tochten maken terwijl hij tegelijkertijd dialyseert.

“Omdat (hemo)dialyse best wel even duurt ben je aan ‘bed gekluisterd’, je kunt dus niet zoveel doen,” zegt mijnheer Van den Broek. “Dankzij het fietslabyrint hoef ik me niet te vervelen. De tijd vliegt voorbij. Het leidt een beetje af, is ook nog eens ontspannend. Het is ook goed voor de conditie.” 

Het fietslabyrint kwam er dankzij een golfclinic die door golfpark De Leemskuilen, naaste buur van Bernhoven was georganiseerd. De opbrengst van deze clinic ging naar de Vrienden van Bernhoven die zich inzet om het verblijf voor patiënten te veraangenamen. Dank aan alle golfers en Golfpark de Leemskuilen voor hun bijdrage. Meneer van den Broek en andere patiënten kunnen hun wekelijkse dialyse nu doorbrengen met een mooie ‘fietstocht’.