Spring naar de content

Patiënten en personeel verheugd met de komst van drie handfietsen

Geplaatst: woensdag 19 mei 2021

Vele hartverwarmende giften hebben wij het afgelopen jaar mogen ontvangen na de uitbraak van het coronavirus. Als steun in de rug, als blijk van waardering, als helpende hand. Hierdoor konden we onder andere een koelmatras en een walker aanschaffen, die dagelijks op de IC worden ingezet. Ook konden we drie handfietsen aanschaffen van deze giften. Ze zijn gisteren gearriveerd. Handfietsen maken laagdrempelig bewegen mogelijk en vormen daarmee een belangrijke stimulans voor onze patiënten.

Als je in het ziekenhuis ligt, is bewegen erg belangrijk omdat het je herstel bevordert. Ook als je door corona getroffen bent. De vermoeidheid die dit met zich meebrengt maakt bewegen soms lastig, maar juist dan is bewegen ook belangrijk. De handfiets helpt daarbij. Een apparaat waarmee we onze (corona)patiënten tijdens de ziekenhuisopname in beweging brengen en houden. Het apparaat is zodanig in te stellen dat de patiënt zelf nauwelijks kracht hoeft te zetten. Door rustig mee te bewegen versterk je al je spieren en verbeter je je bloedsomloop.

Helaas kunnen wij niet iedereen persoonlijk bedanken omdat rechtstreekse giften via de bank voor ons niet te herleiden zijn. Daarom via deze weg, DANK aan allen die het afgelopen jaar een ‘corona-gift’ aan de Vrienden van Bernhoven hebben overgemaakt.