Spring naar de content

Richard Bottram geeft het startschot voor ‘Bernhoven loopt warm’

Geplaatst: woensdag 14 juni 2017

Dat gebeurt op woensdag 14 juni aanstaande om 19.00 uur bij de entree van het ziekenhuis. Het sportieve evenement, waarbij de opbrengst gaat naar de Vrienden van Bernhoven, vindt voor de vijfde keer plaats. Er zijn afstanden van 5 en 10 kilometer, en ook wandelen is mogelijk

"Naast een bewuste levensstijl levert sporten een grote bijdrage aan een geestelijke en lichamelijke fitheid, ik spreek uit jarenlange ervaring, verantwoord sporten draagt bij aan een energieker leven", zegt ondernemer Richard Bottram. Twaalf jaar geleden verloor hij zijn vriendin aan kanker en liep maar liefst tot twee keer toe 365 marathons in een jaar tijd. De oud-Udenaar Richard Bottram ging deze ongekend indrukwekkende uitdaging aan die voortvloeide uit de meest drastische verandering in zijn leven. Richard besloot na een gedegen voorbereiding mensen te helpen die met kanker te maken hebben of krijgen door op volledig eigenzinnige wijze rigoureus aandacht te vestigen op het belang van levenskwaliteit voor kankerpatiënten en hun naasten.

Afstanden

De loop wordt mede georganiseerd door De Keien Atletiek en De Lions Uden/Veghel. Het parcours loopt door natuurgebied De Maashorst, de ‘groene buur van Bernhoven’. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 en 10 kilometer individueel. Inschrijven kost voor volwassenen € 10,00. Kinderen tussen 12 – 16 jaar betalen € 5,00. Bedrijven kunnen met een team meedoen, een team kan zich vanaf vier personen inschrijven en betaalt dan € 100,- Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Wie graag mee doet, maar niet kan of wil hardlopen kan zich ook als wandelaar voor de vijf kilometer inschrijven.

Ook op de dag zelf is inschrijven tot 18.45 uur mogelijk bij de ingang van Bernhoven. We stellen het op prijs als deelnemers contant en gepast betalen.

Stichting Vrienden van Bernhoven

De stichting Vrienden van Bernhoven heeft tot doel projecten te realiseren binnen het ziekenhuis die doorgaans niet uit het reguliere budget kunnen worden betaald. Het gaat om projecten die  het welzijn van de patiënten en bezoekers tijdens hun verblijf in het ziekenhuis veraangenamen. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van de Vrienden van Bernhoven op www.vriendenvanbernhoven.nl