Spring naar de content

Udens college doneert €750,- aan kinder- en jongerenafdeling Bernhoven

Geplaatst: woensdag 24 maart 2021

Eind december hebben leerlingen van het Udens College kerstballen verkocht. Deze kerstballen waren bestemd voor een zeven meter hoge kerstboom. Die was speciaal voor dit doel pal voor de voordeur van de school geplaatst. In een week tijd wisten de leerlingen van het VMBO-theoretische leerweg €750.- aan kerstballen te verkopen. Met de euro’s die de kerstballen opbrachten, maken de Udense leerlingenveel zieke kinderen een beetje blijer in het ziekenhuis.

Gymleraar Ben van Boekel, voorzitter van de leerlingenraad Pepijn van den Broek en student Eva Hartman kwamen dinsdag 16 maart jl. de cheque naar het ziekenhuis brengen. Pedagogisch medewerker Anne van den Berg en teammanager Esther Ploegmakers ontvingen de gulle gevers graag op de kinder- en jongerenafdeling.

“Wat een verrassing! Wij zijn ontzettend blij met deze bijdrage. Nu kunnen we een Nintendo switch met een aantal spellen aanschaffen voor de kinderen”, aldus Anne van den Berg. “Een welkome aanvulling want de Nintendo switch kunnen de kinderen ook op hun kamer gebruiken omdat hij makkelijk te verplaatsen is. Een goede afleiding voor kinderen. Vooral wanneer zij een spannend onderzoek gaan krijgen of naar de operatiekamer worden gebracht.”