Spring naar de content

Univé Buurtfonds steunt het project 'Beweeg je beter'

Geplaatst: dinsdag 05 juli 2022

❤️ Vorige week ontvingen Stefan Huisman (fysiotherapeut Bernhoven) en Floor van den Bogaart (projectleider Stichting Vrienden van Bernhoven) een cheque ter waarde van €10.703,- uit handen van Jeroen Sanders (adviseur particulier van Univé Zuid Nederland).

“Dit is een fantastische bijdrage voor het project Beweeg je beter”, aldus Stefan die behalve fysiotherapeut ook projectleider van het project ‘Beweeg je beter’ is. Met dit project willen we stimuleren dat patiënten toch in beweging blijven, ook al ben je opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens een ziekenhuisopname bewegen patiënten namelijk te weinig. Dit is niet zo vreemd, want de omgeving op de verpleegafdelingen stimuleert volgens Stefan Huisman weinig tot beweging.

‘Beweeg je beter’ wil hier verandering in brengen. Op verschillende verpleegafdelingen wordt een huiskamer ingericht. Daar staan een handfiets, een hometrainer en een fietslabyrint waardoor de patiënt virtueel in de omgeving kan fietsen. De gang op de verpleegafdeling wordt zodanig opgeknapt dat de patiënt gestimuleerd wordt een rondje over de gang te gaan lopen. Hiermee verkleinen we het risico op complicaties na een operatie. Daarnaast behoudt de patiënt zoveel mogelijk diens zelfredzaamheid.

De Vrienden van Bernhoven zet zich in om gelden te werven voor dit project. De Stichting Vrienden van Bernhoven is dan ook blij dat het Univé Buurtfonds deze geweldige bijdrage heeft gedaan aan 'Beweeg je beter'.

Het Univé Buurtfonds steunt lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving fijner en veiliger maken. Projecten die zorgen voor een verbetering voor de lange termijn en waarvan iedereen lokaal van profiteert.