Spring naar de content

Bijzondere verhalentafel

"Wat een warm welkom! En we kunnen zo mooi de hele hal zien."

Een van de dingen die vaststonden bij de plannen voor het nieuwe ziekenhuis in Uden: iedereen moet zich bij ons gast voelen. Onze patiënten. Onze medewerkers. Maar ook bijvoorbeeld de mensen die onze patiënten begeleiden of bij hen op bezoek komen. Daarom willen de Vrienden van Bernhoven dat de centrale hal een warm welkom biedt.

Het nieuwe Bernhoven is van en voor onze regio. In de centrale hal hebben aan die gedachte vorm kunnen geven met de verhalentafel. Een grote tafel, gemaakt van houten meubelen met een verhaal. Alle meubelen zijn afkomstig van bewoners uit de buurt. Een aantal verhalen is opgenomen in een boekje, dat verscholen zit achter een luikje in de tafel. Bezoekers kunnen niet alleen die verhalen lezen, maar zelf ook nieuwe verhalen met elkaar delen.

De verhalentafel werd mogelijk gemaakt door Rik en Esther Ruigrok van Meubelfabriek Herso, die de tafel heeft gemaakt.

Totaal: € 3.365,-

Lees hier meer

Meubelfabriek Herso uit Loosbroek heeft voor Bernhoven een grote, lange houten tafel. De tafel is gemaakt van  hout dat verschillende mensen, van alle leeftijden, uit verschillende windrichtingen hebben aangeleverd. Dat zie je terug in de prachtige kleurschakeringen en patronen van de tafel. Ongeveer 40 mensen gaven gehoor aan een oproep van de meubelfabriek om oude meubels af te leveren bij Herso.

Achter elk stukje hout van de rechthoekige tafel in de hal van Bernhoven gaat een verhaal schuil. De meest bijzondere verhalen zijn gebundeld in een speciaal boekje. Zo komt een deel van het materiaal uit de kerkbanken van de kapel in het oude ziekenhuis in Oss. Maar ook een bijzonder verhaal van een moeder wiens overleden zoon altijd ging wandelen op de plaats waar het nieuwe Bernhoven staat, krijgt een plaatsje in het boek. In het midden van de tafel zit een speciaal onopvallend vakje waarin het boekje belandt. Zo komt de tafel tot leven voor bezoekers van Bernhoven. Kortom een erg mooi, centraal punt van rust in een bijenkorf van werkende, bezoekende en verblijvende mensen.