Spring naar de content

De bedfiets

Een sneller herstel voor onze oudere patiënten

Wie zijn spieren niet gebruikt, verliest heel snel spiermassa. Dat is zeker voor ouderen een risico. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze groep patiënten gemakkelijk complicaties kan krijgen als ze niet bewegen. Mede daarom is Bernhoven in 2011 gestart met het project ‘vroegtijdig mobiliseren op de Intensive Care Unit’ (ICU). Voor dat programma werd op de ICU onder andere een bedfiets aangeschaft. De resultaten zijn zo positief, dat er ook een aanvraag is gekomen voor een bedfiets voor de kliniek.

De Vrienden van Bernhoven zetten zich graag in om die wens te realiseren. De regio waarin Bernhoven werkzaam is kent een sterke vergrijzing. Hoe meer oudere patiënten in de kliniek oefenen met de bedfiets, hoe groter de kans dat ze herstellen en hun oude conditie terugkrijgen.

Een deel van het totaal benodigde bedrag van € 9.250,- is al bij elkaar gelopen tijdens ‘Bernhoven loopt warm’, een jaarlijks initiatief van de Sportieve Vrienden van Bernhoven. De opbrengst van het evenement, dat dit jaar op 11 juni plaatsvond, was maar liefst € 4.000,-. Het resterende geld willen we graag bij elkaar laten fietsen op 14 oktober, tijdens ‘Bernhoven fietst'. Maar ook als u niet meefietst, bent u van harte uitgenodigd om een bijdrage over te maken.

Wat hebben we nog nodig om een bedfiets voor de kliniek aan te schaffen? : € 5.250,-*.

* Mocht voor het door u gekozen project het gewenste bedrag zijn behaald, dan bewaren we uw bijdrage voor toekomstige projecten.