Spring naar de content

De DiFiets

De natuur kan een helende werking hebben. De Maashorst is daarom de ideale omgeving voor ziekenhuis Bernhoven. Voor de patiënten die er niet buiten van kunnen genieten, brengen we de natuur naar binnen.

Ook voor onze kwetsbare oudere patiënten is een ziekenhuisopname vaak ingrijpend. Ze moeten hun vertrouwde omgeving verlaten en daarmee hun vertrouwde structuur. Daarom willen de Vrienden van Bernhoven ervoor zorgen dat ze in het ziekenhuis zo veel mogelijk gestimuleerd en geactiveerd worden.

De prachtige achtertuin van Bernhoven, natuurgebied De Maashorst, draagt bij aan de helende omgeving die Bernhoven voor patiënten wil creëren. Voor die patiënten die niet naar buiten kunnen, halen wij de natuur naar binnen met de DiFiets. Een hometrainer met een beeldscherm, waarmee patiënten een virtuele fietstocht door hun eigen De Maashorst omgeving maken. Met de DiFiets kunnen kwetsbare ouderen niet alleen hun lichaam, maar ook hun geheugen trainen.

De DiFiets werd mede mogelijk gemaakt door giften en opbrengsten van activiteiten van Vrienden Arriva, Regiotaxi Noordoost-Brabant, de heer Van de Wetering, Bernhoven fietst; met dank aan De Mastworp fietsverhuur, Stichting Schoolsport en PLUS Eijkemans.

Totaal: € 7.500,-