Spring naar de content

Een bijzonder bed voor Jelle

“Nu kan een kind als onze Jelle veilig naar het ziekenhuis.”

De kinderen die op onze kinderafdeling verblijven, slapen in een kinderbed. Dat klinkt heel logisch en dat is het ook, maar voor sommige kinderen is zo’n regulier bed niet, of op den duur niet meer, geschikt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de meervoudig gehandicapte Jelle. Daarom willen de Vrienden van Bernhoven dat ook bijzondere kinderen als Jelle bij ons welkom blijven.

Jelle is een vrolijk, beweeglijk, actief kind dat bij Bernhoven kind aan huis is. Eerst sliep hij in een gewoon kinderbedje, maar op den duur werden die bedjes te laag voor hem. En daarmee werd de kans groter dat hij uit bed zou vallen. Het bed Luna is een bed met hoge zijkanten die als ‘deuren’ fungeren. Via die deuren kan de zorg goed bij Jelle en door de hoogte van de deuren kan Jelle er niet uit vallen. Zo kan hij zich heerlijk vrij bewegen!

Het Bed Luna werd mede mogelijk gemaakt dankzij giften en opbrengsten van activiteiten van Vrienden Hullie Speelboerderij, Gemeente Uden, Familie Spanjaard, Het Hooghuis en Huidverzorging Juul.

Totaal: € 15.000,-

Lees hier meer

Jelle van Dijke heeft een meervoudige handicap, die maakt dat hij niet in een gewoon kinderbed kan slapen. Zijn ouders vertellen waarom ze zo blij zijn met het bijzondere Luna-bed dat dankzij de Vrienden van Bernhoven aangeschaft is. Lees hier hun verhaal.

Alert ontwikkelde samen met de ergotherapeuten en de kinderafdeling van het AMC een metalen bed 'Luna'. Dankzij dit bed hoeven kinderen niet meer gefixeerd te worden, zodat ze optimaal kunnen genieten van een veilige en vertrouwde omgeving. Voor deze doelgroep die toch al vaak tussen wal en schip valt is dit project erg gewenst. Het doel van de Vrienden van Bernhoven om een aangepast bed te realiseren voor de verhuizing naar de nieuwbouw is gerealiseerd, met dank aan een wel heel bijzonder initiatief.

Sponsordiner Hullie vur Hullie
Een wervelend sponsordiner leverde een avond met ‘alleen maar winnaars’ op. ‘Hullie vur Hullie’ mocht op 7 maart 2013  in totaal honderd gasten verwelkomen. Het bedrag dat zij voor de smakelijke en vermakelijke avond betaalden was bestemd voor het bed voor Jelle. De gasten kregen een heerlijk en kwalitatief hoogwaardig diner aangeboden, maar vooral ook een bijzondere avond. Het personeel van Hullie vur Hullie heeft de avond belangeloos van A tot Z gefaciliteerd. Met bijdragen van Maite Megens en familie van Dijke uit Oss werd op bijzondere wijze invulling gegeven aan de avond. Dankzij deze avond, die maarliefst € 8.600,- opleverde, is het bed voor Jelle werkelijkheid geworden en kon het worden gerealiseerd nog vóór Bernhoven verhuisde naar de nieuwbouw. Lees hier het verhaal van Hullie eigenaren Henk en Anja van den Broek.

Kerstactie gemeente Uden
‘Het bijzonder bed voor Jelle’ is door de kerstwerkgroep van gemeente Uden uitgekozen als goed doel voor het kerstgeschenk in 2012. Afgelopen kerst hadden medewerkers van de gemeente Uden de keuze uit een waardebon of het bedrag laten overmaken naar een goed doel. Hierdoor is maarliefst € 1.330,- opgehaald voor het bijzondere bed voor Jelle.

Overige giften
Ook de volgende partijen willen we in het bijzonder hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het bijzondere bed voor Jelle:
-          Familie Spanjaard
-          Het Hooghuis
-          Huidverzorging Juul

Bekijk hier het  nieuwsbericht en het item van Dtv over de realisatie van het speciale bed voor Jelle.