Spring naar de content

Fietslabyrint

Dialyseren is eigenlijk al topsport. Mijnheer Van den Broek doet er nog een schepje bovenop. Hij maakt tijdens de dialyse een fietstocht door de duinen, over de Zaanse Schans of welke andere mooie plek dan ook.

Hoe dat kan? Dankzij het zogenoemde fietslabyrint. Het fietslabyrint is een interactieve fietsroute die op een hometrainer is aangesloten. Daardoor kun je vanuit je stoel toch actief bezig zijn. Via een scherm fiets je door elk willekeurig landschap van je keuze. Zo kan mijnheer Van den Broek de mooiste tochten maken terwijl hij tegelijkertijd dialyseert.

“Omdat nierdialyse best wel even duurt ben je aan ‘bed gekluisterd’, je kunt dus niet zoveel doen,” zegt mijnheer Van den Broek. “Dankzij het fietslabyrint hoef ik me niet te vervelen. De tijd vliegtvoorbij. Het leidt een beetje af, is ook nog eens ontspannend. Het is ook goed voor de conditie.”

Het fietslabyrint kwam er dankzij een golfclinic die door golfpark De Leemkuilen, naaste buur van Bernhoven was georganiseerd. Namens het dialysecentrum Bernhoven dankt mijnheer Van den Broek de golfers voor hun deelname. Dankzij de golfers kunnen hij en andere patiënten hun wekelijkse dialyse op een aangename manier doorbrengen met een mooie ‘fietstocht’.