Spring naar de content

Kinderlounge

“Kinderen zien lachen, dat is altijd een feest.”

Wat doen kinderen thuis? Ze bewegen. Ze spelen. Ook kinderen in het ziekenhuis vinden dat leuk. Door te spelen vergeten ze een beetje dat ze ziek zijn en dat hun ouders er niet voortdurend zijn. Daarom willen de Vrienden van Bernhoven dat ze zich in het ziekenhuis zo thuis mogelijk voelen.

Op de Kinder- & Jongerenafdeling bevindt zich een heuse kinderlounge. Daar kunnen kinderen televisie kijken, lezen of een kleurplaat kleuren op de iPad-tafel. Samen met ouders en broertjes en zusjes, en met de andere kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Ook is er voor onze kleine patiënten een speelkamer, waar van alles te doen is. Er staat onder andere een bijzonder speelhuisje.

De kinderlounge en de speelkamer werden mede mogelijk gemaakt dankzij giften en opbrengsten van activiteiten van Vrienden Kiwanisclub Oss en Kiwanisclub Uden-Veghel.

Totaal: € 20.000,-

Lees hier meer

Lees hier het nieuwsbericht van de overhandiging van de cheque van Kiwanisclub Oss en Uden- Veghel aan de kinderafdeling van Bernhoven. De bijdrage is tot stand gekomen door diverse acties van de leden van Kiwanisclub Oss en Uden- Veghel. Zo gingen op 14 februari 2012 de leden van de club langs de deuren om Osse Broeders te verkopen. Ook  is een huis-aan-huis wijnverkoopactie en een golfdag georganiseerd. De kinderafdeling is heel blij met dit geweldige initiatief van Kiwanis en de realisatie van het project.