Spring naar de content

Kinderwebsite

“Een anesthesist wordt ook wel een slaapdokter genoemd.”

Ziekenhuissites zijn gemaakt voor volwassenen. Ze lezen er allerlei praktische informatie in hun eigen ‘taal’. Voor kinderen, voor wie een ziekenhuis bezoek al ingewikkeld genoeg is, is die taal vaak niet begrijpelijk. Daarom zorgen de Vrienden van Bernhoven ervoor dat ze op hun eigen niveau worden toegesproken.

De jongere patiënten van Bernhoven hebben een eigen website: bernhovenkids.nl. Daar leggen we, samen met mascotte Bernie, zijn vriendje Bink en vriendinnetje Belle op een toegankelijke manier aan kinderen uit wat er gebeurt als ze naar het ziekenhuis moeten voor een opname of een onderzoek. Of als een nieuw broertje of zusje in het ziekenhuis wordt geboren. Wat gaan ze in het ziekenhuis met je doen? En waar staan al die ingewikkelde termen voor? Daar geeft bernhovenkids.nl antwoord op. De website werd op 7 oktober 2011 gelanceerd.
 
Bernhovenkids.nl werd mede mogelijk gemaakt dankzij giften en opbrengsten van activiteiten van Vrienden jjoH en Valleur Tekst & Communicatie.

Totaal: € 4.000,-

Lees hier meer

www.bernhovenkids.nl, echt iets voor kids!
In het ziekenhuis liggen is voor niemand leuk. Niet voor volwassenen, laat staan voor een kind. Je moet van alles, je mag heel veel niet en ondertussen heb je er geen idee van wat er allemaal met je gebeurt als je opgenomen wordt of voor een onderzoek langskomt. Ook voordat je erheen gaat kun je daar al behoorlijk zenuwachtig van worden.

Op bernhovenkids leggen we, samen met mascotte Bernie, zijn vriendje Bink en vriendinnetje Belle op een toegankelijke manier aan kinderen uit wat er gebeurt als ze naar het ziekenhuis moeten voor een opname of een onderzoek. Of als een nieuw broertje of zusje in het ziekenhuis wordt geboren. Wat mag je wel? Wat mag je niet? En waar staan al die ingewikkelde termen voor? Daar geeft bernhovenkids antwoord op. 

Op 7 oktober 2011 werd de kinderwebsite gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het ziekenhuis in Oss, waarbij ook veel kinderen aanwezig waren. De kinderwebsite kwam tot stand dankzij de steun van jjoH Creatieve Producties en Valleur Tekst & Communicatie.