Spring naar de content

Koelmatras

Wij zijn @Wolters Kluwer Nederland en @Mars.nederland ontzettend dankbaar voor hun gift. Daardoor hebben we onder andere de walker en nu ook de koelmatras kunnen aanschaffen. Dit komt de zorg en het verblijf van de patiënt met COVID-19 op de IC zeer ten goede.

Het merendeel van de patiënten die met corona op de IC belanden, krijgt te maken met zeer hoge koorts. Die kan wel oplopen tot 41.90C. Het is van groot belang dat de temperatuur omlaag gaat. Dat gebeurt nu onder andere met ijspakkingen en natte doeken. Vanaf vandaag kan die lichaamstemperatuur worden geregeld met een koelmatras. De koelmatras vergroot de overlevingskansen van de patiënt aanzienlijk.

De koelmatras wordt ook ingezet in de fase na een reanimatie waarbij de patiënt op de IC belandt. Een hartstilstand en een reanimatie kunnen namelijk zorgen voor beschadigingen in de hersenen en de organen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, wordt de patiënt de eerste 24 uur na opname gekoeld op de Intensive Care. De kans op neurologisch herstel wordt hiermee vergroot. De koelmatras is dus blijvend inzetbaar.