Spring naar de content

SensiStep

De oplossing bij beenbreuken

Per jaar breken zo’n 50.000 mensen in Nederland hun been. Als zij daarna gaan revalideren weten ze niet altijd of ze hun been op de juiste manier belasten. Ook voor de therapeut is dat niet meetbaar. Uit onderzoek blijkt dat tien procent van de beenbreuken niet voldoende heelt. Dat is te voorkomen door de SensiStep, een middel dat patiënten heel secuur begeleidt bij de oefeningen.

Bij de SensiStep wordt een krachtsensor onder de hiel van een speciale sandaal geplaatst. De hoeveelheid drukkracht en het aantal stappen worden draadloos doorgegeven aan de Sensi, een feedbackmodule die de oefeningen vergelijkt met een vooraf bepaald doel. Dat doel wordt via een applicatie, de StepApp, naar de Sensi gestuurd. Zo kan de fysiotherapeut de patiënt heel gericht volgen en bijsturen waar nodig. Zeker voor kwetsbare ouderen biedt de SensiStep een belangrijke toegevoegde waarde. De Vrienden van Bernhoven ondersteunen dit project dan ook van harte.

Totaal gewenst bedrag voor de SensiStep: € 3.900,-*.

* Mocht voor het door u gekozen project het gewenste bedrag zijn behaald, dan bewaren we uw bijdrage voor toekomstige projecten.