Spring naar de content

Troostknuffels op de Spoedeisende hulp

“Het doet me denken aan vroeger, toen hielp het ook als mijn moeder een snoepje op mijn zere knie legde.”

Soms gebeurt er een ongeluk of iets anders waardoor een bezoek aan de Spoed Eisende Hulp (SEH) noodzakelijk is. Na de eerste schrik belanden patiënten in de hectische omgeving die de SEH met zich meebrengt. Zoiets kan veel indruk maken. Zeker op kinderen. Daarom zorgen de Vrienden van Bernhoven voor een beetje troost. 

Alle kinderen op de Spoed Eisende Hulp krijgen van de verpleegkundigen een zachte troostknuffel. Knuffels die doen wat ze moeten doen: troosten. Maar daarnaast kunnen ze er ook aan bijdrage dat een kind de negatieve ervaring beter verwerkt. Er zijn heel veel verschillende diersoorten!

De troostknuffels werden werd mede mogelijk gemaakt dankzij  giften en opbrengsten van activiteiten van Vrienden Basisschool  Antoniusschool, Keldonk, de Veghelse communicantjes uit 2012, Basisschool ’t Heibosch, Veghel en de Stichting Kiem onderwijs/Basisschool Marimba, Uden.

Totaal: € 2.000,-

Lees hier meer

Kerstactie basisschool Marimba
Kinderen van basisschool Marimba in Uden hebben tijdens de kerstmarkt in 2012 middels de verkoop en veiling van goederen en diensten geld bijeengebracht voor de Vrienden van Bernhoven. Maarliefst € 775, - euro werd opgehaald voor troostknuffels voor kinderen in Bernhoven! Lees hier het bericht over de overhandiging van de cheque van kinderen van Marimba aan de Vrienden van Bernhoven.

Sponsorloop basisschool ’t Heibosch
Kinderen van ’t Heibosch doneerden eerder ook voor de aanschaf van de troostknuffels.
Basisschool ’t Heibosch in Veghel organiseert jaarlijks een sponsorloop. De 270 kinderen van ’t Heibosch  hebben in 2011 jaar voor de vierde keer hun beste beentje voorgezet onder het motto ‘Ga voor gezond’. SEH verpleegkundigen Judith van den Boom en Marjolein Steegs mochten  op maandag 20 juni 2011 het bedrag van  € 1.250,- in ontvangst nemen namens de afdeling. De donatie van de kinderen van Marimba en ’t Heibosch is zeer welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp. Met het geld worden ‘troostknuffels’ aangeschaft voor kinderen die bij ziekenhuis Bernhoven op de Spoedeisende Hulp komen. “Kinderen die op de eerste hulp komen, kunnen erg gerustgesteld worden door een knuffel. Vanuit het reguliere ziekenhuisbudget is geen geld beschikbaar voor de aanschaf van deze knuffels. Daarom kunnen wij dit geld heel goed gebruiken”, legt SEH verpleegkundige Marjolein Steegs uit.
 
De Spoedeisende Hulp dankt alle kinderen van basisschool Marimba en basisschool ’t Heibosch die zich hebben ingezet voor de kinderen in ziekenhuis Bernhoven!