Spring naar de content

Onze grootste wens

Ruimte van verbinding

In 2019/2020 is onze grote wens het realiseren van de 'Ruimte van verbinding'. Een belangrijk project waarbij het gaat over het welbevinden van onze patiënten met kanker. De Stichting Vrienden van Bernhoven ondersteunt dit project van harte!

De ‘Ruimte van verbinding’ wordt vertaald in de inrichting en aankleding van het nieuwe oncologische centrum van Bernhoven. Denk hierbij aan bureaus waardoor persoonlijker contact met de zorgverlener en de patiënt mogelijk is. Een huiselijk ingerichte wachtruimte met aandacht voor rust en privacy en veel groen. Daarnaast dromen we van het de verbinding met buiten. U kunt zich de ‘Ruimte van verbinding’ het beste voorstellen als een ruimte op de poli oncologie waar mensen, na een vaak intensief gesprek met de zorgverlener, even op adem kunnen komen. Een ruimte die veiligheid en rust biedt aan patiënten met kanker en hun naasten. Wij willen deze ruimte graag realiseren omdat wij dit terugkregen van patiënten die deelnamen aan interviews ter inspiratie voor de inrichting. Na het krijgen van een diagnose, heb je behoefte aan een rustige plek waar alles even kan bezinken gaven zij aan. De Vrienden van Bernhoven omarmen deze wens, juist omdat het maken van verbinding uitstekend past in de belofte van Bernhoven: ’Uit liefde voor mensen creëren we samen de allerbeste gezondheidszorg”.

De Vrienden van Bernhoven willen het financieel mogelijk maken om samen deze ruimte te realiseren voor patiënten en personeel. De 'Ruimte van verbinding' wordt een ruimte voor rust en privacy. Die tegelijkertijd open is en ontmoetingen stimuleert. Een ruimte waarin verbinding ontstaat, verbinding tussen mensen en de omgeving.

Draagt u hier graag uw financiele steentje aan bij? Uw bijdrage kunt overmaken op rekeningnummer NL58 RABO 0125 9632 11 t.n.v. Stichting Vrienden van Bernhoven onder vermelding van 'MPO' of gebruik het aanmeldformulier 'Word Vriend'.