Spring naar de content

Stilteruimte

In het ziekenhuis is een stiltecentrum. In het stiltecentrum kan iedereen, van patiënt tot medewerker, terecht om even op adem en tot rust te komen bij ingrijpende of bijzondere momenten.

Deze ruimte is dag en nacht toegankelijk voor iedereen die voor verwerking van verdriet behoefte heeft aan een plek die rust en kracht biedt. Het is een ruimte waar je in alle rust tot jezelf kunt komen, een kaarsje kunt branden of uitdrukking kunt geven aan gebed.

De huidige stilteruimte nodigt volgens bezoekers niet uit. Zij ervaren niet de rust en faciliteiten die zij zoeken. Het is tijd om de stilteruimte een 'make over' te geven. Rust willen we creëren door het aanbrengen van warme kleuren met daarbij een muurschildering. Daarnaast willen we comfort en privacy realiseren door het aanbrengen van onder andere een gordijn en comformtabel meubilair. Ook breiden we de ruimte graag uit met voorzieningen zodat de ruimte ook voldoet als Islamitische gebedsruimte.

Help jij ons mee?

Jij kunt helpen door een donatie te doen. Doneer direct. Of maak een bijdrage over op rekeningnummer NL 58 RABO 0125 9632 11 t.n.v. Stichting Vrienden van Bernhoven onder vermelding van ‘stilteruimte' of vraag een betaalverzoek aan --> hier gaat onze voorkeur naar uit, want dan kunnen we jou bedanken voor je gift!

Kosten

De kosten voor de 'make over' van de stilteruimte zijn geschat op €25.000,-.