Spring naar de content

“Als deze avond slaagt, hebben we alleen maar winnaars!”

Vriend van Bernhoven Henk van den Broek van Hullie Speelboerderij organiseert op 7 maart een zeer verrassende avond voor een bijzonder project van de Vrienden van Bernhoven. Wat beweegt hem om dit te doen?

Op een steenworp afstand van het nieuwe Bernhoven, aan de andere kant van de A50, is Hullie Speelboerderij. Een paradijs waar kinderen tot 12 jaar zich heerlijk uit kunnen leven op de speeltoestellen die zowel buiten als binnen te vinden zijn. Eigenaars Henk en Anja van den Broek zijn Vriend van Bernhoven. Om een bijzondere reden:

“Een van de projecten van de Vrienden van Bernhoven is een bijzonder bed voor bijzondere kinderen. Meervoudig gehandicapte kinderen kunnen in een ziekenhuis vaak niet in een gewoon kinderbed slapen, omdat ze er te beweeglijk voor zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor de negenjarige Jelle van Dijke, die al sinds zijn geboorte in Bernhoven komt. Het bed ‘Luna’ is door zorgspecialisten speciaal voor kinderen als Jelle ontwikkeld. Hij kan er niet uitvallen, terwijl specialisten en verpleegkundigen wel hun zorg kunnen verlenen. Een fantastische, maar ook een dure oplossing, het bed kost maar liefst € 15.000,-. In ons werk doen wij ons best om het kinderen die volop kunnen spelen zo veel mogelijk naar hun zin te maken, dus wij vonden het een uitdaging dat ook te kunnen doen voor kinderen die dat niet kunnen.

Op 7 maart organiseren wij daarom het Maashorst Diner. Een fantastisch diner van vijf gangen met allemaal streekproducten. Maar het wordt meer dan een culinair diner. Natuurlijk wordt er informatie gegeven over het bed, maar er komt ook een bijzondere openingsact waar ik nog niets over wil vertellen. Alleen dat het verrassend zal zijn. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel. En dat alles voor slechts  € 75,- per persoon. Hoe meer deelnemers, hoe dichter we bij ons doel komen!

Wat levert die avond op? Voor de deelnemers een fantastische avond en een ontspannen netwerkgelegenheid. Voor leveranciers uit onze omgeving de kans om hun fantastische producten te laten proeven. Voor ons en onze medewerkers, die die avond vrijwillig komen werken, nog meer onderlinge saamhorigheid. En voor Jelle, en zijn bijzondere medepatiëntjes, komt het bed meer en meer binnen handbereik. Het liefst willen we het natuurlijk voor elkaar krijgen dat we genoeg geld inzamelen om het aan te schaffen. En allemaal leren we ervan. Fantastisch toch? Als deze avond slaagt, hebben we alleen maar winnaars!”