Spring naar de content

"Als Vriend van Bernhoven bereik je een grote groep mensen"

Wat hebben de Vrienden van Bernhoven met schapen? Judith van de Veerdonk van Ambutax uit Veghel heeft het antwoord:

“Vorig jaar bestond Ambutax 50 jaar. We spraken erover met elkaar: wat gaan we doen, een feest geven, een receptie houden? Eigenlijk wilden we dat niet, we wilden liever iets voor iemand anders doen.

Mijn man Dre had een keer een bijeenkomst van de Vrienden van Bernhoven bezocht. Hun doelstelling spreekt ons aan, als taxibedrijf rijden wij veel zorgverzekeringspatiënten, onder andere kanker- en dialysepatiënten. In samenspraak met de Vrienden van Bernhoven besloten we iets voor de dialysepatiënten te doen. Op 16 december vorig jaar zijn we met een groep patiënten naar een tuincentrum gegaan. We werden ontvangen met koffie met apfelstrudel, alles was in de kerstsfeer en de patiënten kregen allemaal een cadeaubon. Dat was zó geweldig!

We zijn toen ook Vriend van Bernhoven geworden. Een van de projecten van de Vrienden waren de Happy Sheep, zitelementen in de vorm van een schaap. Samen vormen ze een schapenfamilie. Ze brengen een vrolijke noot in het ziekenhuis én ze passen natuurlijk prima bij De Maashorst, de achtertuin van Bernhoven. Inmiddels staat de kudde in de hal. Een deel ervan is gerealiseerd met dank aan Ambutax. Vooral kinderen vinden ze fantastisch, ze lopen er meteen naartoe. 

Het mooie van de Vrienden van Bernhoven is dat je met de realisatie van een project een grote groep mensen bereikt. Je kunt echt helpen. Dat is waarom wij Vriend zijn geworden.”