Spring naar de content

"Een goed doel past bij onze dankbaarheid voor wat we samen hebben"

Wat heeft een 50-jarig huwelijksfeest met de kindertuin van Bernhoven te maken? Een gesprek met de heer Van Thiel uit Uden.

“Voor mijn vrouw en mij was het eigenlijk heel vanzelfsprekend dat wij voor ons 50-jarige huwelijk geen cadeau voor onszelf,  maar een bijdrage aan de kindertuin van Bernhoven in Uden zouden vragen.

Dat heeft te maken met een aantal dingen. Ik heb altijd in de foodsector gewerkt, vanuit Amsterdam. In die periode kwam ik in contact met het Emma Kinderziekenhuis, waar ze  een tienerkeuken op het verlanglijstje hadden staan. Toen ik op een gegeven moment afscheid nam van mijn werk, vroeg ik als afscheidscadeau een gift voor die keuken. Er werd maar liefst 10.000,- gulden opgehaald! We vonden het fijn om op die manier iets voor kinderen, tieners in dit geval, te kunnen doen.

Zelf hebben we vijf kinderen en tien kleinkinderen. Een van die kleinkinderen had een hartafwijking en moest naar het UMC St. Radboud in Nijmegen. Dat maakte de kwetsbaarheid van een kind in een ziekenhuis voor onszelf ineens heel tastbaar. Dat je gezonde kinderen hebt, is kostbaar. We zijn zelf recent met ze op vakantie geweest en hebben daar enorm van genoten.

In oktober 2012 waren we vijftig jaar getrouwd. Bovendien waren we allebei 75 geworden. We zeiden tegen elkaar: we hebben het goed hier in Uden. We hebben de gemeente zien groeien tot wat het nu is, het is voor ons de beste plek waar je kunt wonen. Dat we nu ook Bernhoven in ons midden hebben, is helemaal fantastisch. We hadden er al over gelezen, ook met het Emma Kinderziekenhuis in ons geheugen. Toen we ons feest gingen organiseren was het voor ons logisch om ook daar geen cadeau voor onszelf te vragen, maar voor de kindertuin die Bernhoven wil realiseren. Het is een goed doel dat past bij onze dankbaarheid voor wat we samen hebben, en bij de ervaringen uit ons leven. We zijn blij dat we die keuze hebben gemaakt.”