Spring naar de content

Belastingvrij schenken

Belastingvrij schenken

Bij een periodieke schenking steun je de stichting Vrienden van Bernhoven met een vast bedrag voor een periode van minimaal vijf jaar. Het grote voordeel van een periodieke schenking is dat zo'n gift, ongeacht de hoogte van het bedrag, volledig aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. Je ontvangt dus maximaal de helft van het gedoneerde bedrag terug van de Belastingdienst. Hoe groot dit belastingvoordeel voor jou is, hangt onder meer af van je inkomen. Op www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel kan je het belastingvoordeel eenvoudig berekenen.

Een periodieke schenking is ook voordelig voor de stichting. Wij mogen immers voor langere tijd op jouw steun rekenen. Dit geeft zekerheid over de bijdrage die wij kunnen leveren aan de projecten/wensen binnen Bernhoven. 

Hoe regel ik een periodieke schenking?

Een periodieke schenking regel je heel eenvoudig zelf. Je hoeft hiervoor niet naar de notaris. Allereerst bepaal je de hoogte van jouw jaarlijkse gift en in welke termijnen je deze wil betalen. Vervolgens leg je dit vast in een onderhandse samenwerkingsovereenkomst met de stichting Vrienden van Bernhoven. Neem daarvoor contact op met Floor van den Bogaart, projectleider Vrienden van Bernhoven, telefoon 0413 - 40 34 98, e-mail: info@vriendenvanbernhoven.nl.