Spring naar de content

Start een actie of doe mee aan een actie!

Misschien heb je zelf een uniek idee voor een actie of evenement rondom de Vrienden van Bernhoven. Lege flessen ophalen? Taarten bakken? Geen cadeaus voor je verjaardag vragen, maar om een bijdrage vragen voor de Vrienden? Hierbij kan de digitale collectebus voor de Vrienden van Bernhoven een ideaal hulpmiddel zijn. 

Welk idee het ook is, het geeft je bijdrage in ieder geval een persoonlijk tintje. We helpen je graag bij het opzetten van een (sponsor)actie.

Scholen

Als school sparen voor een project van het ziekenhuis? Dat kan! Laat ons weten welk project jullie omarmen en wat de actie is die jullie willen opzetten. De Stichting Vrienden van Bernhoven denkt graag mee.

Je donatie en inspanning komt het comfort van patiënten direct ten goede! Bekijk onderstaande voorbeelden en neem snel contact op!

December 2020

Adriaan van der Linden heeft een boek geschreven over het voormalige St. Josephziekenhuis in Veghel en de sloop ervan. Het boek telt 120 pagina’s met honderden foto’s en is volledig in kleur. Voor een gereduceerd tarief konden medewerkers van Bernhoven dit boek kopen. De opbrengst schonk Adriaan aan de Vrienden van Bernhoven. 

December 2020

Eind december hebben leerlingen van het Udens College kerstballen verkocht. Deze kerstballen waren bestemd voor een zeven meter hoge kerstboom. Die was speciaal voor dit doel pal voor de voordeur van de school geplaatst. In een week tijd wisten de leerlingen van het VMBO-theoretische leerweg €750.- aan kerstballen te verkopen. Met de euro’s die de kerstballen opbrachten, maken de Udense leerlingenveel zieke kinderen een beetje blijer in Bernhoven. Van het bedrag is een Nintendo Switch met spellen aangeschaft. 

6 juli 2019

Deze week stond in het teken van de Wereldkusdag. Je kon een symbolische kus (via een SMS) sturen om de patiënten met kanker in Bernhoven een hart onder de riem steken. De opbrengst wordt besteed aan de inrichting voor de patiënt binnen het oncologische centrum.

 

4 juli 2019

Communicanten van de Petrus Parochie uit Uden en omgeving, hebben rondjes rond de kerk gerend en voor elk rondje dat werd gelopen, konden ze gesponsord worden. Ze hebben een prachtig bedrag opgehaald! Van het geld zullen brusjeskoffers gekocht worden. Deze koffers zijn speciaal voor broertjes en zusjes van baby’tjes op de couveuseafdeling. Zij worden daarmee spelenderwijs betrokken bij en geïnformeerd over de zorg voor hun te vaak vroeg geboren broertje of zusje.

2 juli 2019

Kinderen van groep 8 van de Kleine Weide uit Oijen hebben ook een prachtig bedrag geschonken aan de kinder-unit. Zij hebben hiervoor een markt georganiseerd.

Van het geschonken geld zal o.a. een verrijdbare kar gekocht worden, waarop een beeldscherm en spelcomputers komen. Zodat kinderen/jongeren die op de kamer willen/moeten blijven ook daar kunnen gamen.

29 oktober 2017

JCI de Maaskant organiseerde de Herfstrally door het prachtige Brabantse land. Naast dat je zelf kon genieten. steunde je ook nog eens een goed doel. De opbrengst van de rally ging naar de Vrienden van Bernhoven (voor de kinderafdeling van het ziekenhuis).

14 juni 2017

Bernhoven loopt warm. Een evenement georganiseerd door Bernhoven. (Hard)lopen voor het goede. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Vrienden van Bernhoven.

15 oktober 2015

In plaats van kraamcadeaus donatie aan Vrienden van Bernhoven. Op 22 januari 2015 is Kee ter Braak geboren. Een gezonde dochter van ouders met een bijzondere wens. In plaats van kraamcadeautjes ontvangen, zamelden Frank en Evelyn ter Braak geld in voor de Vrienden van Bernhoven.