Skip to Content

Elektrische mini-auto's

De kinder- en jongerenafdeling van Bernhoven is verblijd met twee bijzondere auto's. De mini-auto’s geven de opgenomen kinderen een prachtige afleiding tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Rijdend in de auto vergeten zij even waar ze zijn en kunnen ze een beetje ontspannen in een spannende situatie.

Zeker als je ook nog geopereerd moet worden, dat is echt wel spannend. Onderweg in je bed naar de operatiekamer kan de nodige stress en angst oproepen. Om dat stressniveau wat te verminderen kan Bernhoven dankzij deze gulle gift de elektrische auto’s inzetten. Het kind mag zelf naar de operatiekamer rijden. Natuurlijk lopen ouder(s) en de verpleegkundige mee dus ongelukken onderweg zijn uitgesloten. Bovendien heeft de kinderverpleegkundige een afstandsbediening zodat er altijd bijgestuurd en ingegrepen kan worden.

Onderzoek* wijst uit dat het voorkomen van angst en stress bij kinderen een positieve invloed heeft, het herstel verloopt veel sneller en de ervaring is vele malen minder traumatisch.