Skip to Content
30
maart
2023

Yes, de belevenistafel is in gebruik genomen!

Tot groot plezier van patiënten, de vrijwilligers en zorgverleners van afdeling geriatrie waar de tafel in de huiskamer komt te staan. De belevenistafel is een gift van Stichting RCOAK.

De belevenistafel

De belevenistafel is de touchscreen tafel die verbindt. Die mensen samen brengt. Speciaal ontwikkeld vanuit de gedachte om samen actief bezig te zijn. De tafel is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek neergezet kan worden.
Het belangrijkste kenmerk van de belevenistafel is dat patiënten samen aan tafel zitten en spellen spelen waarbij de patiënt in beweging komt. Even samen een uitdagend spelletje doen, gezellig bijpraten over vroeger of meezingen met oude liedjes. Dat doet een mens goed. Het biedt de bewoners beweging, maar ook ontspanning en het stimuleert het geheugen.

RCOAK

Stichting RCOAK (Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor) is een charitatief vermogensfonds gevestigd in Amsterdam. Uit de opbrengst van het vermogen ondersteunen zij in heel Nederland inclusief het Caribisch deel van het Koninkrijk, initiatieven en projecten die de kwaliteit van leven van ouderen bevorderen.

Wij zijn Stichting RCOAK die dit mogelijk heeft gemaakt meer dan dankbaar!

Deze pagina delen op