Skip to Content

Periodiek (belastingvrij) schenken

Voor hetzelfde geld geef je meer! Wil jij, zonder dat het jou extra geld kost, mee helpen om voor patiënten in Bernhoven het verblijf te veraangenamen? Met een periodieke schenking kan dat! Hiermee schenk je met belastingvoordeel. Een slimme manier van geven dus.

Steun de Stichting Vrienden van Bernhoven met een periodieke gift

Als je vijf jaar lang een vast bedrag geeft aan de Vrienden van Bernhoven (periodieke schenking), is je donatie aftrekbaar van de belasting. Je hebt er alleen een schenkingsovereenkomst voor nodig, die je gemakkelijk zelf en gratis regelt.

Kies je ervoor om dit belastingvoordeel ten goede te laten komen aan de Stichting Vrienden van Bernhoven, dan kun je jouw bijdrage aan ons verhogen zonder dat jou dit meer kost. Weten wat dit voor jou betekent? Maak gebruik van onze handige rekenmodule.

Rekenmodule

Hoeveel van mijn gift krijg ik terug?

Het bedrag dat je ontvangt van de Belastingdienst hangt af van de hoogte van jouw gift en inkomen. De belastingaftrek voor donaties aan goede doelen is gunstig. Afhankelijk van jouw situatie (belastingschijf) krijg je tot 37% van je gift terug van de Belastingdienst.

Via onze handige rekenhulp kun je direct zien welk voordeel voor jou geldt voor het huidige belastingjaar.      Let op, er kunnen geen rechten worden ontleend aan de uitkomst van deze berekening.

Voorwaarden periodiek schenken

  • De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.
  • Je geeft jaarlijks hetzelfde bedrag. Voor de aftrek van periodieke giften geldt geen drempel. 
  • Je betaalt het vastgestelde bedrag 5 jaar achter elkaar. Langer mag ook.
  • Je doneert aan dezelfde instelling of vereniging met ANBI-status. De Stichting Vrienden van Bernhoven heeft deze status. 
  • De jaarlijkse gift moet vóór 1 januari op de rekening van het goede doel zijn bijgeschreven.

Hoe regel ik een schenkingsovereenkomst?

Een periodieke schenkingsovereenkomst is gratis en eenvoudig zelf te regelen.

  • Klik op onderstaande button om de schenkingsovereenkomst te downloaden.

Schenkingsovereenkomst

  • Vul het formulier (online) in. Het formulier dient in tweevoud te worden ingevuld.
  • Mail het ingevulde formulier naar de Stichting Vrienden van Bernhoven: info@vriendenvanbernhoven.nl of stuur het per post naar ons op: Stichting Vrienden van Bernhoven, t.a.v. Floor van den Bogaart, Postbus 707, 5400 AS Uden.
  • Wij vullen de resterende gegevens in en mailen het volledig ingevulde en ondertekende formulier aan je terug.

Lukt het niet om het formulier digitaal in te vullen of heb je geen printer, vraag dan een papieren versie aan door een e-mail bericht te sturen naar info@vriendenvanbernhoven.nl en wij sturen het formulier naar je op.

Vragen?

Heb je nog vragen? Kijk bij 'veelgestelde vragen' of je vraag erbij staat.