Skip to Content

Beweeg je beter

Tijdens een ziekenhuisopname bewegen patiënten erg weinig. Eigenlijk te weinig. En dat is ook niet zo vreemd. De omgeving op veel afdelingen stimuleert ook weinig tot bewegen. Stoelen staan meestal ergens in een hoek, en het bed in het midden van de kamer. De gangen zijn vaak saai, en er is geen gezellige plek om andere patiënten te ontmoeten. Of om bijvoorbeeld even te fietsen op een hometrainer.

Te weinig bewegen helpt niet bij het herstel van onze patiënten. Het zorgt er onder andere voor dat je een hogere kans hebt op complicaties na een operatie. Maar ook op een langer verblijf in het ziekenhuis en het steeds minder goed jezelf kunnen redden. Patiënten die voor hun ziekenhuisopname nog thuis woonden, kunnen dit na een ziekenhuisopname soms niet meer. Kortom: alvast oefenen en bewegen tijdens het verblijf in het ziekenhuis kan veel voor onze patiënten betekenen. Oftewel wie beweegt, is sneller beter.

Dit kan anders

Op verschillende verpleegafdelingen richten we een huiskamer in. Daar kunnen patiënten samenkomen en ook samen oefenen. Zo staat er een handfiets en een hometrainer. Ook is er een fietslabyrint. Daarbij fietst de patiënt virtueel in een andere omgeving. De gang op de verpleegafdeling wordt leuker gemaakt, zodat we patiënten enthousiast maken om een rondje over de gang te gaan lopen. Ook kijken we natuurlijk naar de onmisbare schakel in de zorg: de zorgmedewerkers. Aan hen vragen we om de patiënt te blijven stimuleren om te gaan bewegen. Een groep geschoolde vrijwilligers ondersteunen de zorgmedewerkers hierbij.

Help mee

De Vrienden van Bernhoven willen samen met jou in beweging komen. Ons doel is om via donaties het benodigde bedrag van €200.000,- bij elkaar te krijgen. Hiermee kunnen we 6 verpleegafdelingen in beweging krijgen! Doneer je ook?