Skip to Content

Mobiele Hospicekamer

Thuis sterven is een dierbare wens van velen. Toch is dat niet altijd mogelijk. De laatste levensdagen in het ziekenhuis doorbrengen is dan onvermijdelijk. Wij willen deze laatste dagen zo comfortabel, warm en prettig mogelijk laten zijn. Daarom willen we graag een mobiele hospicekamer hebben, zodat sterven in Bernhoven anders voelt dan in een klinische ziekenhuisomgeving.

Dit kan anders

Door de inzet van de mobiele hospicekamer draaien we een klinische ziekenhuiskamer in een handomdraai om tot een aangename en comfortabele ruimte. De mobiele hospicekamer is gemakkelijk te verplaatsen, staat centraal in het ziekenhuis opgeslagen en kan in iedere eenpersoonskamer worden geïnstalleerd. Het doel is dat patiënten en hun naasten zich hier meer thuis voelen dan in een traditionele ziekenhuisomgeving. Welke onderdelen we inzetten, kiezen we in overleg met de patiënt en de familie. De kosten voor 1 mobiele hospicekamer zijn €8.350,-. We streven ernaar om 3 mobiele hospicekamers beschikbaar te krijgen.

Help mee

Jij kunt helpen door een donatie te doen. Help jij mee om de laatste levensdagen van onze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken? De eerste mobiele hospicekamer wordt gebouwd. We sparen nu door voor de tweede!