Skip to Content
24
mei
2023

Aandacht voor sterven

Vandaag is het de Nationale dag Aandacht voor sterven. Sterven….een vaak moeilijk, emotioneel en heftig proces voor zowel de stervende als voor de nabestaande. Dat beseft de Stichting Vrienden van Bernhoven ook. Daarnaast is thuis sterven een dierbare wens van velen. Toch is dat niet altijd mogelijk en dan zijn de laatste levensdagen in het ziekenhuis onvermijdelijk. Daarom werven wij voor het project de Mobiele hospicekamer en de Waaktas. Help jij mee?

Mobiele hospicekamer

Door het inzetten van de mobiele hospicekamer wordt een klinische en kale ziekenhuiskamer in een handomdraai omgebouwd tot een aangename en comfortabele ruimte. Zo voelt sterven in Bernhoven anders aan dan in een klinische ziekenhuisomgeving. De eerst mobiele hospicekamer wordt gemaakt. Dank voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Nu sparen we door voor een tweede mobiele hospicekamer!

Waaktas

De waaktas is een tas met spullen waarmee familieleden net wat meer steun en comfort krijgen en ze de waakperiode mogelijk wat prettiger doorkomen. In de waaktas zitten artikelen die de naasten afleiding en verzorging kunnen bieden bij het waken.

Geef praktisch invulling aan deze dag en doneer aan één van deze projecten. Zo biedt de helpende hand voor een naaste die waakt bij haar/zijn dierbare.
Of sta eens stil bij jouw nalatenschap en overweeg de Vrienden van Bernhoven hierin op te nemen. Vraag gerust onze brochure Nalatenschap aan.

Dank je wel!

Deze pagina delen op